ČEBELARSKI KROŽKI

Dejavnost čebelarskih krožkov je izjemnega pomena za delovanje društva, kajti delo s šolajočo mladino krepi delovanje društva tako po strokovni kot organizacijski plati. Zavedamo se, da moramo mladino navduševati za čebelarstvo že zelo zgodaj, da bi lahko v bodočnosti pridobili nove člane, ki bi jih navduševala ljubezen do čebel in narave, katere del smo mi vsi.

Namen delovanja čebelarskega krožka je, da se otroci  seznanijo s teorijo in prakso čebelarjenja in da si pridobijo zanimanje za nadaljnje delo s čebelami.  Poleg osnovnih čebelarskih tem se člani seznanijo tudi s tem, kako lahko sami prispevajo k varovanju in ohranjanju naravnega okolja.

Delo krožka poteka v prostorih šole eno do dve šolski uri tedensko po učnem načrtu Čebelarske zveze Slovenije. Praktični del pouka je v enem od čebelnjakov naših članov.

Otroci pri delu v krožku pridobijo  in razvijajo  znanje in spretnosti ter izvajajo učne aktivnosti opredeljene v učnem načrtu ter sodelujejo  pri vseh akcijah šole, ki so sorodne čebelarski dejavnosti (ekologija, slovenski zajtrk, šolski bazar…).

Učni načrt obsega 40 ur v šolskem letu. Razdeljen je na dva dela:

  • NIŽJI NIVO – za učence OŠ prve in druge triade (3.-6. razred)
  • VIŠJI NIVO – za učence OŠ tretje triade (7.-9. razred)

Člani krožka sodelujejo  na tekmovanju in srečanju mladih čebelarjev Slovenije.

Oglejte si pretekle krožke

Navigacija

PRIJAVITE SE NA E-NOVICE!

Še niste člani? Prijavite se na e-novice in ostanite v stiku z čebelarskim svetom!

© 2022 Vse pravice pridržane